Reblochon (450 gr)

Ja Ja
Productinformatie
Referentie : 27801
Melktype : Rauwe koemelk
Ferment : Melkzuurfermenten
THT : Best voor
Kartoneenheid : 3
Minimum afname : 3
EAN : 3760075290023
Familie : Zuivel
Categorie : Kazen
Subcategorie : Koemelk

Productbeschrijving

De oorsprong van Reblochon gaat terug tot de 13e eeuw in de valleien van de Haute-Savoie. In die tijd vroegen landeigenaren de boeren een vergoeding op basis van de hoeveelheid melk die ze op een dag produceerden. Op het moment van de inspectie paste de boer op ingenieuze wijze onvolledig melken toe om minder pacht te betalen. Zodra de inspecteur weg was, voerde hij een tweede melkbeurt uit. De melk die zo werd verkregen was waarschijnlijk niet erg overvloedig, maar wel erg rijk aan room, ideaal om kaas van te maken! Reblochon dankt zijn naam aan deze fraude, plaatselijk bekend als “Rebloche”, omdat het in plaatselijk dialect betekent dat de uiers van de koe een tweede keer worden dichtgeknepen. Sinds 1958 is Reblochon de Savoie erkend als Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). Het productiegebied is beperkt tot de bergen van de Haute-Savoie en de Val d'Arly in de Savoie. De kaas heeft een dunne, geeloranje korst die bedekt is met een fijne witte mousse. De kaas is zacht en romig, wit tot ivoorkleurig, met een paar kleine gaatjes. De typische smaak doet denken aan room, met een vleugje hazelnoot. Slechts 3 koeienrassen mogen Reblochon melk produceren: Abondance, Montbéliarde en Tarine.


Ingrediënten
MELK, stremsel, fermenten, zout

Herkomst van het product
Herkomst van de ingredienten :
Herkomst van het bedrijf :

16 andere producten in dezelfde categorie:

koemelk
Raclette van de Alpen (+/- 7 kg)

(REF : 26904)

koemelk
Platte kaas 'le Lissé' 5 % VG (500 gr)
Jersey koemelk staat wereldwijd bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van zijn ingrediënten. Dankzij het traditionele productieproces, waarbij de...

(REF : 20830)

koemelk
Munster BOB (+/- 800 gr)

(REF : 21370)

koemelk
PRECO - Le Saint Servais (+/- 4,5 kg)
Roue d’environ 5 kg, à pâte dure, non cuite. Ce fromage biologique au lait cru a été mis au point par Laurent Jamar à la ferme du Bois...

(REF : 20306)

koemelk
Cheddar blok (+/- 5 kg)
Dit 5 kg wegende blok vintage Cheddar heeft de smeuïge botersmaak die kenmerkend is voor een sterke Cheddar, met grasachtige, zoete en nootachtige...

(REF : 27304)

koemelk
Emmental portie (220 gr)
Emmental Valmartin komt oorspronkelijk uit Beieren en wordt geproduceerd in hun eigen kaasmakerij met melk van hun eigen weilanden: de sleutel tot...

(REF : 21831)

koemelk
Gouda oud in sneetjes (150gr)

(REF : 20005)

koemelk
Cantal AOP (+/- 2,5 kg)

(REF : 27506)

koemelk
Parmesan Reggiano BOB 20 maanden (1/8 meule - +/- 4,5 kg)
Terra Electa's Parmigiano Reggiano is een Italiaanse uitmuntendheid, gemaakt van de hoogste kwaliteit melk van duurzaam gehouden koeien gevoed met...

(REF : 29010)

koemelk
Raclette met wilde knoflook 1/2 (+/- 3 kg)

(REF : 22502)

koemelk
Ardenner Basilicum (+/- 3 kg)

(REF : 21606)

koemelk
Blanc Coucou poivre (+/- 2 kg)

(REF : 22104)

koemelk
Reblochon BOB (230 gr)
Een zachte, rauwmelkse kaas uit de Haute-Savoie, een variatie op zijn grote broer, de Reblochon de Savoie. Petit Reblochon de Savoie Bio rijpt 21...

(REF : 27515)

koemelk
Gouda look & basilicum in sneetjes (150gr)

(REF : 20008)

koemelk
Mozzarella (100 gr)
Mozzarella is een verse snarkaas gemaakt van volle gepasteuriseerde biologische koemelk, gecertificeerd IT BIO 006. De zachte textuur en milde...

(REF : 26008)

koemelk
Ardenner Jong (+/- 5 kg)

(REF : 21601)